2015. november 5., csütörtök

Édesburgonya krémleves.



Hozzávalók:


Elkészítése:


 A hagymát és a burgonyákat pucoljuk meg, majd a burgonyát aprítsuk kb. 3 cm-es kockákra, a hagymát pedig vágjuk cikkekre.
Egy sütésálló serpenyőbe öntsünk  olajat . Tegyük rá a felkockázott burgonyát, a felcikkezett vöröshagymát a fokhagymagerezdekkel együtt.Sózzuk borsozzuk meg őket,tegyük rá az aprított zsályát majd kicsit forgassuk át benne az édesburgonyákat és a hagymát is.180 C-ra előmelegített sütőbe és 25-30 percen át süssük, míg megpirulnak szépen.Most tegyük át a hagymát és a burgonyákat egy lábasba, öntsd fel az alaplével és 5 percen át főzzük. Húzzuk le a tűzhelyről és botmixerrel törjük pépesre össze.Adjuk hozzá a joghurtot és újra forraljuk fel azzal is. Ízlés szerint még fűszerezzük  meg. Vajon pirított gombával,és sonkacsipsszel vágott petrezselyemmel kínáljuk.