2015. november 6., péntek

Csokoládés almás pite.


A tésztához:

 500 g liszt
 200 g cukor
 250 g vaj
 2 tojás
 1 sütőpor
 csipet só
 reszelt citromhéj,vagy citromaroma
 vanília,rumaroma
 tejföl,vagy tejszín 1 dl

Elkészítése:

Töltelék:
50 dkg alma reszelve,
1 ek almáspite fűszerkeverék.
4 ek barna nádcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliáscukor.
1 ek kekszmorzsa
A bevonathoz:
20 dkg tortabevonó massza 
3 ek olaj

Elkészítése:


A tésztát géppel begyúrjuk,majd folpakkal becsavarjuk,és hűtőbe tesszük 1 napra.Másnap két lapot nyújtunk,és az egyik lapot tepsibe tesszük,majd megböködjük villával.A reszelt almát,amit előtte citromlével meglocsoltunk,és kissé kicsavartunk a levéből, összekeverjük a barnacukorral,és a fűszerekkel. Serpenyőben megpároljuk 20 perc alatt,és hagyjuk kihűlni.A tésztára halmozzuk,és egy kicsi kekszmorzsával megszórjuk az alját,hogy magába szívja még a felesleges nedvességet az almából.Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket,és a marcipánt rácsipkedjük a tetejére,elosszuk szépen egyformán,hogy mindenhova jusson belőle.Ezután a másik tésztalappal betakarjuk,és szintén megböködjük a tetejét.Én beirdalom szépen hogy rovátkás legyen,és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütöm 180 fokon.ha kihűlt négyzet alakúra   vágom,és olvasztott csokoládéval bevonom.