A csokitól lesz különleges ez a finom almás pite.A csokoládét szinte minden ember szereti.
A tésztához:
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj,vagy citromaroma
vanília,rumaroma
tejföl,vagy tejszín 1 dl
Elkészítése:
Töltelék:
50 dkg alma reszelve,
1 ek almás pite fűszerkeverék.
4 ek barna nádcukor,
1 citrom reszelt héja,
1 csomag vaníliás cukor.
1 ek kekszmorzsa
A bevonathoz:
20 dkg tortabevonó massza
3 ek olaj
Elkészítése:
A tésztát géppel begyúrjuk,majd folpack fóliával becsavarjuk,és hűtőbe tesszük 1 napra.Másnap két lapot nyújtunk,és az egyik lapot tepsibe tesszük,majd megböködjük villával.A reszelt almát,amit előtte citromlével meglocsoltunk,és kissé kicsavartunk a levéből, összekeverjük a barna cukorral,és a fűszerekkel. Serpenyőben megpároljuk 20 perc alatt,és hagyjuk kihűlni.A tésztára halmozzuk,és egy kicsi kekszmorzsával megszórjuk az alját,hogy magába szívja még a felesleges nedvességet az almából.Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket,és a marcipánt rácsipkedjük a tetejére,elosszuk szépen egyformán,hogy mindenhova jusson belőle.Ezután a másik tésztalappal betakarjuk,és szintén megböködjük a tetejét.Én beirdalom szépen hogy rovátkás legyen,és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütöm 180 fokon.ha kihűlt négyzet alakúra vágom,és olvasztott csokoládéval bevonom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése