2015. november 6., péntek

Spenótkrémmel töltött tojás.

Ha valaki azt gondolja hogy a spenót nem neki való eledel,akkor kiábrándítom!Remek fogás reggelire-vacsorára.Én is így gomdolkoztam anno fiatal koromban,de azt mondhatom,ez a tojásos-spenótos étel kiváló ízekkel bír.Ajánlatos elkészíteni,mert garantált a siker.Az én kisunokáim imádták!Kiváló szakácsnőnk Lajos Mari alkotását készítettem el,kicsit egyszerűbben,szolidabban.Köszönet érte!


Hozzávalók 4 személyre:

5 tojás
só, bors
250 g újzélandi spenót
3 ek. majonéz
1 kk. csípős vagy dijoni mustár
1 gerezd fokhagyma
szerecsendió
1 ek. főtt kukorica
4 db koktélparadicsom

1. A tojásokat megmossuk, sós vízben keményre főzzük kb10 perc, hideg vízzel leöblintve lehűtjük.

2. Néhány szép, kisebb spenótlevelet félreteszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk, váltott vízben megmossuk, és lobogva forró, enyhén sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, azonnal  bő hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, és finomra-pépesre vágjuk

3. A tojásokat meghámozzuk, „deréktájban”, körben, késheggyel cakkosan bevágjuk, és óvatosan, hogy a cakkok hegye épségben maradjon, kettényitjuk őket . Aljukból levágunk egy vékony szeletkét, hogy ne billegjenek majd a tálon. Sárgájukat kiemeljük, tálkába tesszük.

4. A tojássárgákhoz adjuk a spenótpürét, a majonézt, a mustárt, az áttört fokhagymát, ízlés szerint frissen reszelt szerecsendiót egy csipetet, sót és borsot, habosra keverjük. 10-12 mm átmérőjű, sima csőrbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük , és a tojásfehérje alapba töltjük. Egy dobozba tegyük lefedve tálalásig hidegen tartjuk.

5. Tálaláskor megmossuk és szárazra lapogatjuk a félretett spenótleveleket. A paradicsomot megmossuk, szárcsonkját kivágjuk, ketté szeljük. A töltött tojásokat  szép színes lapostányérra rendezzük, tetejüket 1-1 szem kukoricával  diszítjük, a tányér peremét pedig kirakjuk a spenótlevelekkel és a paradicsomfelekkel. Előételként vagy sonka mellé kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése