2016. március 26., szombat

Medvehagymás kifli,és csiga.








  • Hozzávalók:
  • 3 ek  eredeti görög joghurt
  • 2 tojás
  • 1 tk só
  • 1 dl langyos víz
  • 1 dl olaj
  • 2 tk cukor
  • 75 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
A hozzávalókból kelttésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.

Töltelék:
  • 10 dkg vaj 
  • 1 tk só
  • 1 tojás a kenéshez
  • fekete kömény a szóráshoz
  • 2 ek vágott medvehagyma
Elkészítése:
A vajat kikeverem a sóval. Nem kell megolvasztani, csak éppen kenhető legyen.A medvehagymát is hozáadom.
Mikor megkelt a tészta,  lisztezett felületre borítom, kétfelé vágom. . Az egyik  tésztát vékony kör alakúra nyújtom, míg a másikat téglalapra majd megkenem a sós medvehagymás vajjal. A köralakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem,és 1,5 cm-es szeletekre vágom,és lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.A kiflinek valókat feltekerem,és szintén a sütőlapra rakom.Megkenem tojással a tetejét megszórom  fekete köménnyel,és 20 percet kelesztem.Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. kevés gőzt adok hozzá,amit egy spricceléssel szoktam flakomból a sütőbe juttatni.