2016. március 26., szombat

Diós kakaós krémes.



  • Hozzávalók:
  • 30 dkg cukor
  • 5 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 10 evőkanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 1 csomag csokoládés tortakrémpor Dr Oetker
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 ek csokireszelék

  • Elkészítése:
    A 30 dkg cukrot a 5 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, ami géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját.  180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
    A krémhez a krémport a tejjel  simára keverjük  és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tejszínből és cukorból habot verünk, és a csokis krémre terítjük. Eligazítjuk egy kenőkéssel, és reszelt csokoládéval szórjuk meg.Jól behűtjü,majd kockára felvágjuk.