Hozzávalók
- 400 g szilva (nem kell hogy túl érett legyen)
- 5 db közepes paradicsom
- 1 db lila hagyma
- 100 g melaszos barna cukor
- 1 tk curry por
- 1 picike darab gyömbér
- 2 db egész fahéj
- 1 csillagánizs
- 50 ml borecet
- 1 csipet só
- 1 db (45 dkg) sertésszűz
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- 1 ág zsálya és rozmaring
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint burgonya püré a köretnek
- 1 tasak krumpli püréporból,tejből,vajból csipet sóból készítjük el
Elkészítés
- 1. lépés
A sertésszüzet lehártyázzuk, 3 darabba vágjuk, sózzuk színes borssal borsozzuk.Egy serpenyőben nagy lángon olívaolajon a húsok minden oldalát jól körbepirítjuk.Hozzáadjuk a vajat, zsályát,rozmaringot, fokhagyma gerezdeket.A vajjal folyamatosan locsolgatva tovább sütjük,kb 8 percig. A végén kb. 10 percre 80 fokos sütőbe tesszük.A serpenyő nyele legyen sütőben használható.
- 2. lépés
A szilvát kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk, egy lábosba tesszük.A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kimagozzuk.Apró kockára vágjuk, a szilvához adjuk.A lila hagymát szintén apró kockára vágjuk,és kerül a szilvába.
- 3. lépés
Hozzáadjuk a cukrot, fűszerezzük reszelt gyömbérrel, curryporral, hozzáadjuk a fahéj rudakat, az ánizst,és a borecetet, csipet sót.Összekeverjük a hozzávalókat, és lassú tűzön lekvár sűrűségűre főzzük. Ha elkészült kihűtjük.
- 4. lépés
10 perc elteltével kivesszük a sütőből a húst,pihentetjük, és felszeleteljük.A szilva chutneyt a sült hús mellé tálaljuk, köretként burgonyapürét adunk hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése