2016. augusztus 14., vasárnap

Szedres fehércsokis-sajtkrémes pite.


Egy gyors omlós pitetészta, és némi csalafintaság, hogy elkészüljünk ezzel az egyszerű,ámbár mégis elegáns kifinomult szedres pitével. A fehér csokis ízű puding csokival, és krémsajttal a pirított mandulaforgács jól kombinálható a szederrel.






Hozzávalók az omlós tésztához:

35 dkg süteményliszt 
16 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 tk hideg víz
csipet só
1 fiola citromaroma

A krémhez:

1 csomag fehér csokis ízű pudingpor
5 dkg fehér csoki olvasztva
4 dl tej
2 ek cukor
10 dkg mascarpone krémsajt

 A tetejére:

10 dkg friss szeder 
2 dkg pirított mandulaforgács


Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból robotgéppel összedolgozzuk az omlós tésztát, és 1 napot hűtőbe pihentetjük.

Vegyünk egy piteformát melynek kivehető az alja, és nyújtsuk ki  a tészta felét, majd béleljük ki a formát. Villával szurkáljuk meg.Tegyük mélyhűtőbe, míg a sütőnket előmelegítjük 200 fokra.Ezután süssük szép világosra a pitét.Addig amíg készül a pudingot a tejjel cukorral sűrűre főzzük,. Még melegen keverjük el benne az olvasztott fehér csokit.Ezután már a langyosra hűlt krémhez adjuk a mascarponét, és a tésztára kenjük a krémet. Friss szederrel kirakjuk a tetejét, és pirított mandula forgáccsal megszórjuk.Porcukorral is megszórhatjuk, és hűtőbe rakjuk tálalásig. Ekkor kiemeljük az aljával együtt tálcára helyezzük a kész pitét.