2015. július 10., péntek

Sült fokhagymaleves krutonnal.

1 fejvöröshagyma
1 dlolívaolaj
 só, bors
2 evőkanálliszt
3-4 dlzöldség alaplé
5-6 dlvíz
3 dltejszín




2 szeletToostkenyér
4 egészfokhagyma
1 kkpetrezselyemzöld
A leveshez egy fej vöröshagymát felszeletelünk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldség alaplevet, a vizet, a tejszínt,  és összeforraljuk. A visszamaradt olajba rakjuk a kockára vágott kenyérdarabokat. Négy fej egész fokhagymát félbe vágunk, olívaolajos sós sütő edénybe rakjuk és egy kicsit állni hagyjuk, majd 180 fokon 30 percig sütjük. A megsült fokhagymából kiszedjük a megsült gerezdeket, villával áttörjük és a leveshez adjuk.Botmixerrel simára pépesítjük. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, majd pirított kenyérkockákkal tálaljuk.