2014. november 19., szerda

Erdélyi Raffaello szelet.

Sokat nézegetem,és tanulmányozom mások blogjait,és mindíg találok közöttük igazi finomságokat.Ez a süti is az.Valójában hasonlít a tepsis Raffaellóhoz,de ez talán még egy fokkal jobb.A nevét nem tudom honnét kapta,de majd egyszer kiderítem.

Kókuszos tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g kókuszreszelék
2 ek  liszt
1 csomag sütőpor
csipet só,1 tk citromlé.

Diós-kakaós tészta hozzávalói:
5 darab tojásfehérje
150 g cukor
150 g darált dió
3 ek jóminőségű kakaópor,
2 ek liszt
1 csomag sütőpor

Krém:
10 darab tojássárgája
200 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
2  Dr Oetker tejszínízű pudingpor
600 ml tej
250 g vaj Rama vajasíz (Nagyon jó,én mindíg ezt használom krémekhez,nagyon ajánlom!).
Csokoládéforgács ízlés szerint.
Elkészítés:
.
A kókuszos  tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk  hozzá a cukrot, hogy  fényes kemény habot kapjunk.Ügyeljünk arra,hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy  ne maradjon szemcsés.
A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan,hogy ne törjön össze.
Szilikonos papírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 fokos sütőben  15 percig légkeverésesre állítva a sütőt..23x32-es tepsit használtam erre a célra.
Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is,míg a világos sül,addig a robotgép dolgozik.Természetesen akinek ilyen nincs,annak tovább tart kézzel kevergetni. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel,mint a fehéret.Ennek sem kell sok idő,mint 15 perc.Ne süssük túl.
A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni.Bár én langyosan keverem a vajat hozzá,majd fokozatosan a gép csodálatos sima krémmé dolgozza.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk,vagy villával diszítéseket ejtünk a tetejére.Teljesen mindegy,a lényeg,hogy nekünk tetszen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra.Másnap szeletelhetjük kedvünkre.Jó étvágyat hozzá!