2014. november 19., szerda

Erdélyi Raffaello szelet

Sokat nézegetem a gyűjtött Gasztro magazinokat, és találok közöttük igazi finomságokat. Ez a süti is az.Valójában hasonlít a tepsis Raffaellóhoz,de ez talán még egy fokkal jobb.A nevét nem tudom honnét kapta,de majd egyszer kiderítem.




 


Hozzávalók

 6 fő
  1. A kókuszos tésztához:
  2. 5 darab tojásfehérje
  3. 100 g cukor
  4. 150 g kókuszreszelék
  5. 2 ek liszt
  6. 12 g sáfrányos sütőpor
  7. 1 csipet só
  8. 1 tk citromlé
  9. A mandulás-kakaós tésztához:
  10. 5 darab tojásfehérje
  11. 150 g cukor
  12. 150 g őrölt mandula
  13. 2 ek jóminőségű kakaópor
  14. 2 ek liszt
  15. 12 g sáfrányos sütőpor
  16. A krémhez:
  17. 10 darab tojássárgája
  18. 200 g cukor
  19. 1 tk bourbon vanília szirup
  20. 2 csomag orosz krémtorta ízű pudingpor Dr Oetkeres
  21. 600 ml tej
  22. 200 g vaj Rama vajas íz
  23. 10 dkg mascarpone krémsajt
  24. ízlés szerint csokoládéforgács

Elkészítés

  1. A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket elkezdjük robotgéppel habbá verni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, hogy fényes kemény habot kapjunk. Ügyeljünk arra, hogy időben adagoljuk a cukrot, hogy ne maradjon szemcsés.A citromlét csepegtessük hozzá.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 1 foto
  2. A sütőporos, lisztes kókuszkeveréket a habba forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze.
    Zsírpapírt teszünk a sütőtepsibe. Simítsuk el a kókuszos tésztát. Süssük 180 C-os sütőben 15 percig légkeverésesre állítva a sütőt.. 23x32-es tepsit használtam erre a célra.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 2 foto
  3. Közben elkészítettem a barna lapnak való tésztát is, míg a világos sül, addig a robotgép dolgozik. Természetesen akinek ilyen nincs, annak tovább tart kézzel kevergetni.A sütőporos lisztet a kakaóval leszitáljuk,és így keverjük a felvert cukros tojáshabba,amit felverünk,mint a világosnál.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 3 foto
  4. Ezt a barna tésztaalapot is megsütjük, ugyanazzal a módszerrel, mint a fehéret. Ennek sem kell sok idő, mint 15 perc. Ne süssük túl.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 4 foto

  5. A krémhez a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kézi habverővel kikeverjük, majd a pudingport is hozzákeverjük, végül a tejet kis adagokban szintén belekeverjük. Sűrű krémet főzünk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután a vajjal habosra keverjük.Végül a szoba hőmérsékletű sajtkrémet.Nagyon állagú finom krémet kapunk.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 5 foto
  6. A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokit reszelünk, vagy villával díszítéseket ejtünk a tetejére. Teljesen mindegy, a lényeg, hogy nekünk tessen. Tegyük hűtőbe dermedni egy napra. Másnap szeletelhetjük kedvünkre.

    Erdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 fotoErdélyi Raffaello szelet recept lépés 6 foto


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése