2014. december 8., hétfő

Rozmaringos kacsacomb pikáns zöldségekkel.

Hozzávalók:
4 db kacsacomb

frissen őrölt bors
1-2 ág rozmaring
1 dl szójaszósz

A zöldségkörethez:
1 nagyobb szál póréhagyma
2 szál nagyobb méretű sárgarépa
egy zsenge cukkini
1 db kaliforniai paprika
1 ek méz
3 ek olivaolaj
1 lime citrom héja, és fél citrom leve
só, bors
Elkészítése:

A kacsacombokat megmossuk és tisztítjuk, majd szójaszószban pácoljuk egy éjszakán át.

Ezután a tepsibe helyezzük, borsozzuk, tengeri sóval finoman megszórjuk és a rozmaringot felaprítva beledörzsöljük a bőrébe. Alá öntjük a páclevet és fóliával letakarva előmelegített sütőben 160 fokon addig sütjük, amíg a hús meg nem puhul.Egyszer fordítsuk át félidőben a combokat.

Ha megpuhultak, levesszük a fóliát róla és még 200 fokon pirítsuk ropogósra.Takarjuk le és hagyjuk meleg helyen.

Amíg a kacsa sül, addig a zöldségeket julienne-re vágjuk és az olajon üvegesre, de ne túl puhára pároljuk, ne keverjük, hanem rázogassuk és forgassuk meg óvatosan.

Közben sózzuk és borsozzuk, majd a mézet, és citromlevet keverünk hozzá. Zöld citrom héjával ízesítjük. A hús mellé kínáljuk.