2014. december 8., hétfő

Tárkonyos sertésragu nokedlivel.




Hozzávalók:

70 dkg sertés lapocka,
3 szál sárgarépa,
15 dkg csiperkegomba,
1 dl tejföl,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 ek friss tárkony,
só,bors ízlés szerint,
olaj kb 4 ek,
1 citrom.

Elkészítés módja:

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük.A lapockát megtisztítjuk az inaktól,és felesleges zsiradéktól.Ezután kockákra vágjuk,és a hagymához adjuk. 10 perc alatt átsütjük,majd sózzuk,borsozzuk.Hozzáadjuk az aprított fokhagymát,1 csapottt ek tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel,amennyi éppen ellepi.Lefedjük,és puhára pároljuk a húst.A vizet időnként pótoljuk.Mikor a hús puha,beletesszük a felkarikázott sárgarépát,és darabolt gombát,és ezeket is puhára főzzük.Megsózzuk,borsozzuk a ragut, és pár csepp citromlével ízesítjük.A maradék tárkonyt beledobjuk,tejföllel beforraljuk.levesszük a tűzhelyről,és nokedlivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése