2017. február 28., kedd

Matcha teás keksz.

A kekszről sokmindenkinek az otthon jut eszébe, a karácsonyi készülődés a vendégek, és gyerekek, ahogy vidáman szaladgálnak kezükben egy-egy darabka kesszel a szájukban.
Az uzsonnás dobozukba is tegyünk, mert ha megkivánják napközben, akkor is tudjanak valamihez nyúlni. Jó ha van odahaza keksz, mert hetekig is eláll, és ha ropogtatni szeretnénk Tv nézés közben, akkor jusson eszünkbe a kekszes doboz, ami nem üresen áll. Ez a nem mindennapi keksz, ami a japán matcha teától lett ilyen zöld, és nem utolsó sorban roppant finom. ne sajnáljuk rá a pénzt, bár tudom nehezen beszerezhető a tea, de Interneten bárki hozzájuthat elérhető áron. A jótékony hatása pedig nem elhanyagolható!
Hozzávalók:

22 dkg liszt
10,5 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csapott ek matcha teapor
2 tojás sárgája
1 tk vanília aroma.csipet só
1 kk sütőpor
1 zöldcitrom reszelt héja, 
és egy1/2 zöldcitrom  leve
kristálycukor a szélére

Elkészítése:

A kekszhez valókat egy robotgép táljába tesszük, majd a dagasztókar segítségével összeállítjuk. Ha kész, fóliába tesszük, majd hűtőbe behűtjük pár órára. Ezután kinyújtjuk lisztezett munkalapon, 6 mm vastagra és keksz kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát. Szilikonnal bélelt sütőlapra rakosgatjuk, , kissé meszórjuk kristálycukorral, majd 200 fokos sütőbe tesszük, és légkeveréssel 170 fokon világosra sütjük.10 perc körülbelül a sütési idő.