Annyira egyszerű,de mégis munkaigényesnek tűnik a recept alapján. Pedig nem az! Aki ezeket az ízeket kedveli,annak biztosan ízleni fog.Az olaszok desszertjét egy kicsit átírtam,de ízben verhetetlen!
Hozzávalók
- Tészta:
- 5 db közepes tojás
- 10 ek porcukor
- 5 ek víz
- 15 dkg darált dió
- 5 ek liszt
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 ek olíva olaj
- A krém:
- 2 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg puha avokádóvaj (növényi)
- 1,5 dl tej
- 1 barna nád kockacukor
- 3 tk étkezési keményítő
- 1 adag presszókávé
- 1 fiola mandula aroma (Dr Oetkeres)
- A tetejére pörkölt aprított dió
- 20 x 30 cm- es tepsi
- 20 x30-as ostyalap
Elkészítés
- 1. lépés
Tészta:
A tojásokat szét válasszuk. A tojássárgáját, cukrot, és a vizet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. Következő lépés a lisztben elkevert sütőport két részletben óvatosan összekeverjük a tojásos diós tésztával. - 2. lépés
Krém:
Lefőzzük a kávét a kockacukorral, tegyük félre.A porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat habosra keverjük, a puha vajjal.A tejet a keményítővel elkeverjük egy habverővel,és beleöntjük a kávét.Sűrűre főzzük,majd hagyjuk kihűlni.Eközben sütőben pirítunk diót,és kihűlés után összemorzsoljuk egy nyújtófával.Így gyorsabb!A tojásos krémhez tesszük a kávés krémet,és kihabosítjuk az egészet. - 3. lépés
A tepsi aljára ostyalapot rakunk, és ráöntjük a diós piskóta tésztát. Tűpróbáig sütjük… kb 20 perc 170 fokon.Tűpróbát teszünk.Ha kihűlt rákenünk vékonyan a krémből majd habzsákból csillagcsővel díszesen visszük fel a maradék krémet.
- 4. lépés
Végül a tetejét megszórjuk a pörkölt morzsolt dióval. Hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. Tepsi mérete 20 x 30 hagyományos.Hidegen a legfinomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése