Itt az ideje a szüretnek, lehet az étkezéseinkbe csempészni, ezt a kiváló gyümölcsöt. Pecsenyéink nélküle nem az igaziak.
Hozzávalók
- 2 db pecsenyekacsa comb
- 20 dkg fehérszőlő
- 2 szál rozmaring
- sertés fűszersó
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 csomag mirelit burgonya krokett
Elkészítés
- 1. lépés
A sütőt 180 C fokra melegítjük elő. A combokat mossuk, majd szárítsuk le. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és összezúzzuk. A rozmaringágat leőblítjük, majd leveleire szedjük. A combok húsos részét bedörzsöljük fűszersóval, majd a fokhagymával. A combokat egy alufóliával bélelt olívaolajjal locsolt tepsibe helyezzük bőrével lefelé.
- 2. lépés
A rozmaringot köréje tesszük, és pár fokhagymát még, aki szereti. Betesszük a sütőbe, és alsó felső sütésre állítjuk 160 C fokon. Félidőben a megmosott szőlőt is mellészórjuk. 20 percig süssük még szép pirosra a combokat 180 C fokon. A kroketteket kisütjük forró olajban. Tálaljuk a combok mellé a tányéron a szőlős pecsenye szafttal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése