2023. január 5., csütörtök

Szőlős sült kacsacomb burgonya krokettel






Itt az ideje a szüretnek, lehet az étkezéseinkbe csempészni, ezt a kiváló gyümölcsöt. Pecsenyéink nélküle nem az igaziak.



 Hozzávalók

 45 perc
 2 adag
  1. 2 db pecsenyekacsa comb
  2. 20 dkg fehérszőlő
  3. 2 szál rozmaring
  4. sertés fűszersó
  5. 2-3 ek olívaolaj
  6. 1 csomag mirelit burgonya krokett

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt 180 C fokra melegítjük elő. A combokat mossuk, majd szárítsuk le. A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, és összezúzzuk. A rozmaringágat leőblítjük, majd leveleire szedjük. A combok húsos részét bedörzsöljük fűszersóval, majd a fokhagymával. A combokat egy alufóliával bélelt olívaolajjal locsolt tepsibe helyezzük bőrével lefelé.

    Szőlős sült kacsacomb burgonya krokettel recept lépés 1 fotoSzőlős sült kacsacomb burgonya krokettel recept lépés 1 fotoSzőlős sült kacsacomb burgonya krokettel recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    A rozmaringot köréje tesszük, és pár fokhagymát még, aki szereti. Betesszük a sütőbe, és alsó felső sütésre állítjuk 160 C fokon. Félidőben a megmosott szőlőt is mellészórjuk. 20 percig süssük még szép pirosra a combokat 180 C fokon. A kroketteket kisütjük forró olajban. Tálaljuk a combok mellé a tányéron a szőlős pecsenye szafttal.

    Szőlős sült kacsacomb burgonya krokettel recept lépés 2 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése