2023. január 5., csütörtök

Ajváros gnocchi répás marhaköftével

Laktató fogás ajvár kedvelőknek. A paprika ízét sokan szeretik, de vannak akik nem. A kerti grillezések, a horvátországi pljeskavica sütések, meg úgy általában az egész nyár elmaradhatatlan kelléke. A Podravka egyik nagyon jó terméke.



 Hozzávalók

 60 perc
 4 adag
  1. A körethez:
  2. 20 dkg répa
  3. 1 kisebb vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 1/4 tk római kömény
  6. 40 dkg marhahús (ha van bárányhús az még jobb)
  7. só, bors
  8. 3 ek étolaj + a sütéshez
  9. A gnoccihoz:
  10. 50 dkg bolti gnocci
  11. 2 dl tejszín
  12. 3 ek Podravka ajvár
  13. só, frissen őrölt bors
  14. friss petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A répát reszeljük le nagy lyukú reszelőn, fonnyasszuk meg egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon a hagymával, köménnyel és a finomra aprított fokhagymával együtt, hagyjuk langyosra hűlni. A gnocchit főzzük meg sós, forró vízben, csepegtessük le. Egy serpenyőben olvasszunk vajat, borítsuk bele a gnocchit, pirítsuk 3-4 percig. Az ajvárt keverjük ki a tejszínnel majd öntsük a gnocchira. Forraljuk össze.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 1 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    A köfte többi hozzávalóit dolgozzuk össze vele, majd vizes kézzel hengereket formázunk belőlük. Forró serpenyőben 2-3 evőkanál olajon kezdjük el sütni, és forgassuk meg, majd 8-10 perc alatt készre sütjük.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 fotoAjváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    Ezután nyársakra fűzzük, mert így sokkal könnyebb lesz, mint nyers állapotban, és sütni is jobb. De lehet nyersen is formázni és úgy sütni, ha szabadban (kerti grillen) sütjük. A gnocchit sózzuk, borsozzuk, majd petrezselyemmel megszórva köftével tálaljuk.

    Ajváros gnocchi répás  marhaköftével recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése