Köszönet Alessandro Arenának,a finom receptért. Nagyon ízlett a családnak. - Prágai sonkával töltött, baconba csavart csirkerolád
Hozzávalók:
- 20 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg főtt prágai sonka
- 10 dkg bacon szalonna
- 1 dl fehérbor
- 10 dkg vaj ,az öntethez kell. 3 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- pár darab zsályalevél
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
A salátához:
- 10 dkg ruccola saláta
A dresszinghez:
- só
- 5 db kapribogyó összevágva
- citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
A mellszeleteket elvágom ketté úgy, hogy nagyobb darabot kapjak, majd fólia között kiklopfolom. Ráterítem a sonkát.
Az öntetet elkészítem a következőképpen. 3 evőkanál olívaolajat kikeverek 2 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, vágott petrezselyemmel, meg zsályával. A húst baconszalonnákra 2 db-ra helyezem, és ráteszem a prágai sonkát, majd megkenem az öntettel. Ezután felcsavarom, összetűzöm, hogy ne essen széjjel. Ehhez vegyünk fogpiszkálót.
A serpenyőben vajat hevítek, és a rolókat ráteszem. Megborsozom, és mindkét oldalát átsütöm, úgy hogy a bort aláöntöm, és szép pirosra sütöm őket. 4 db lessz ebből a mennyiségből.
Elkészítem a saláta öntetet:3 evőkanál olívaolajat, kevés sót, 5 db nagyobb kapribogyót összevágva elkeverek egy kis tálban 1 citrom levével. Tálalom a ruccolát a tányér közepére kupacolom, öntök rá az öntetből, és a húsroládot kettévágva köré helyezem. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése