2018. január 8., hétfő

Lili kifli


Nagymamám 105 éves receptkönyvéből való ez a kifli recept. A lekvárt áfonyásra cseréltem benne. A receptkönyv, az már saláta, próbálom megmenteni. Annyira jó receptek vannak benne, kár lenne elveszíteni a tartalmát.




  • 15 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 20 dkg túró
  • kevés só
  • Töltelék
  • áfonyalekvár (sütésálló)
  • Szóráshoz
  • porcukor

Elkészítés

A tésztát géppel összedolgozzuk és 1 napig hűtőben pihentetjük. Másnap 2 mm-es vastagságúra kinyújtjuk és háromszög alakúra vágjuk a tésztát. Az egyes darabokat lekvárral megkenjük és felcsavarjuk. A kész kifliket még előmelegített sütőben 180-190 fokon 20 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorral megszórjuk.