2015. február 27., péntek

Karibi kókuszgolyó csokoládé öntettel.


A harmadik sütemény a kókuszos tésztából.A maradék szikkadt tésztavégek,és leesett részek két napig száradtak szobahőmérsékleten.Ezt a finomságot készítettem belőle.Nagyon jól sikerült,mert az eredeti recept teljesen más hozzávalókat ír.Ünnepi kínáló lett!





Hozzávalók:

20 dkg szikkadt kókuszos tészta.
 20 dkg mascarpone krémsajt
1 ek vanília aroma
5 dkg méz
1/2 dl tejszín

Öntet:
1 tasak főznivaló csokoládéöntet,
3 dl tej

Mártogatóshoz:
1 dl tejszín kissé felverve.
Diszítés tetszés szerint karambola banánkarikák, menta, kókuszcsipsz.

Elkészítése:

A hozzávalókból készítjük el a masszát a golyóhoz késes gépben.A mikor összeáll a masszánk kivesszük a gépből, és hűtőbe tesszük 1 órára.Ezután kivesszük,és kézzel golyókat formázunk belőle.
Kókuszreszeléket öntünk egy tálba. A félig felvert tejszínbe merítjük a golyókat,majd a kókuszba hempergetjük.Tálcára rakjuk egymás mellé, és hűtőbe tesszük tálalásig.
Az öntetet a leírtak szerint tejjel összekeverjük,és sűrűre főzzük.Ha kihűlt a kókuszgolyóval kínáljuk,és banánkarikákkal diszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése