2016. január 29., péntek

Baconba tekert fasírtok.

Többféle változat terjeng az interneten,én is elkészítettem az enyémet,remélem mindenkinek ízlik majd.Nálunk nagyon ízlett a családnak,és hidegen is kiváló kettévágva akár szendvicsnek elkészíteni egy kis saláta,és hagyma közé téve.



Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg sertés darálthús
20 dkg baconszalonna
2 ek zsemlemorzsa
őrölt bor frissen tekerve
1 tk himalájai só
só ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 tk fűszerpaprika
1 ek vágott snidling
5 dkg reszelt parmezán
1 tojás

Elkészítése:

A hozzávalókból masszát gyúrunk, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ezután nincs más dolgunk, mint golyókat formázzunk belőle, és ellapítjuk kissé majd két szelet bacon követezik, amibe keresztbe becsomagoljuk. Sütőpapírralt bélelt sütőlemezre rakosgatjuk,  őket így egyszerűbb. 180 fokos sütőbe toljuk, és szép pirosra sütjük. Bármilyen köret megfelel hozzá, de főzelékkel is kiváló főételt tálalhatunk a hétköznapokban.