2017. április 25., kedd

Harcsafilé Orly-módra.


Orly-módra

A zöldséget, halat vagy jellemzően inkább a húst sörtésztába forgatják és forró olajban kisütik. 
A sörtészta sűrű sós palacsinta tésztára emlékeztet, ám tej helyett sörrel keverik ki.




Hozzávalók 4 személyre.
  • 60 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 citrom
  • só, bors
  • tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 dl világos sör
  • olaj a sütéshez
  • paradicsom
  •  1 szívsaláta

Elkészítése:
A halhúst  darabokra  vágjuk, kissé besózzuk és lisztbe forgatjuk, hogy a sörtészta jobban megtapadjon rajtuk. A tojások fehérjét habbá verjük, belekeverjük a tojássárgákat is és fokozatosan kezdjük adagolni és belekeverni a lisztet és a sört felváltva. Sűrű palacsintatészta állagú masszát készítünk, sózzuk, borsozzuk.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a haldarabokat a masszába mártjuk és adagonként  kisütjük. Vigyázzunk, ne használjunk túl forró olajat, nehogy megégjen a bunda.Itatós papírra szedjük.
Petrezselymes burgonyával, szívsalátával citromkarikákkal, paradicsomszeletekkel tálaljuk