2015. február 28., szombat

Svéd puncsrolád.

Hozzávalók

 A piskótához:
2 tojás
2 e.k. cukor
 3 e.k. liszt
 1 kk sütőpor

2 e.k. kakaó
3 e.k. cukor
1 e.k. rumaroma vagy rum
5 dkg vaj
1 narancs reszelt héja
 1 k.k. vaníliapaszta
 25 dkg kakaóval dúsított,és megszínezett marcipánmassza
 10 dkg fehércsokoládé



Elkészítése:


Először is süssük meg a piskótát.
 2 tojást a cukorral verjük egy kézimixerrel fehéredésig. Amikor fényes és kemény lesz szitáljuk bele a lisztet egy kevés sütőport. Óvatosan keverjük el a masszában, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon süssük készre.
 A kihűlt, pihentetett piskótát morzsoljuk bele egy tálba.Hagyjuk 1-2 napig szikkadni szobahőmérsékleten.Bár akinek van maradék piskótája elfekvőben a mélyhűtőbe,az erre a célra tökéletes!
 Töltelék:
 A vajat keverjük el a cukorral, rummal, vaníliával, reszelt narancshéjjal és a kakaóval. Amikor egynemű a keverék, adjuk hozzá a  piskótát.
A masszát tegyük hűtőbe, hogy könnyebben lehessen formázni.
 A marcipánt gyúrjuk át és  nyújtsuk vékonyra (2 folpack között).
 A lehűlt masszából sodorjunk, 15 cm-es hosszúságú,1,5 vastag rudakat, ezeket helyezzük a marcipánra és burkoljuk be vele.A két végét olvasztott csokiba mártjuk,és dermesztjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése