2014. december 28., vasárnap

Marcipán kenyérke.




Hozzávalók
20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
7 dkg őrölt dió
6 dkg kristálycukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
15 dkg liszt
1/2 dl rum
1 db tojássárgája
csipet só
késhegynyi őrölt fahéj
Díszítéshez
kevés jégcukor




Előkészítés
Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tésztákat.
Elkészítés
Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőbe pihentetem. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, szedjük dobozba. Sokáig elálló.
Tálalás
32 db.
Tárolás
1-2 hétig zárt dobozban eláll.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése