2015. szeptember 14., hétfő

Kapros túrós lepény

Gyakran készítem el ezt a nagyon finom pitét. leginkább akkor ha friss kaprot tudok szerezni, vagy már terem a kertünkben.Télen is meglehet sütni, akkor a mélyhűtőből veszem elő a kaprot, mivel mindig teszek el tavasszal összevágva egy kis dobozban.




  • A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 6 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor kapor (frissen vágott)
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon)
  • A tálaláshoz:
  • porcukor

ELKÉSZÍTÉS:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
    2. A töltelék hozzávalóit - a tojásfehérje kivételével - összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd a túrókrémbe forgatjuk.
    3. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük, majd egyenletesen rákenjük a tölteléket. 180 fokra előmelegített sütőben toljuk, majd légkeverékes sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
    4. Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.