2015. szeptember 14., hétfő

Kapros túrós lepény.



Hozzávalók
Tészta
40 dkg liszt
2 db tojássárgája
6 dkg cukor
1 csipet só
8 dkg olvasztott vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
Töltelék
50 dkg túrót
3 db tojássárgája
kevés só
2 dl tejföl
1 csomó frissen vágott kapor
3 db tojásfehérje
10 dkg cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor




Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk. A töltelék hozzávalóit összekeverjük. (A tojásfehérjéből habot verünk a cukorral. ) A megkelt tésztát tepsibe nyújtjuk, és egyenletesen rákenjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 180 fokon, majd 160 fokon megsütjük 25 perc alatt. Légkeverékes sütőben. Ha kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral, és kockákra vágva kínáljuk.