2016. január 28., csütörtök

Sült kacsaszárnytő szőlős-lilahagymával.


Ezt az ételt gyakorta készítem el,mert télen is nagyon finomat tudunk az asztalra varázsolni ,hiszen nem olyan drága alapanyagokból van. Ízletes a hús,és omlósan puha a szójaszósznak köszönhető, na meg  a lassú sütésnek.A pikánsan elkészített lilahagyma szőlő páros pedig a mennyekbe repít!Ínyencnek mondható főfogás.


Hozzávalók:
  • 1 kg kacsaszárnytő
  • fél lime citrom leve
  • rozmaring
  • 1 fürt kisebb nagyszemű olasz  rosé, vagy fehér szőlő  /télen is  kapható/Lidl,Tesco, stb.
  • 4 lilahagyma közepes nagyságú
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 kg sárgakrumpli a köretnek
  • só, bors
  • 2 ek szójaszósz
  • 1 ek barnacukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
Elkészítés:
  1. Mossuk meg a kacsaszárnytöveket,és a felesleges tokoktól szabadítsuk meg.
  2. Sózzuk, borsozzuk be  mindkét oldalukat. Öntözzük meg a citromlével és szójaszósszal, szórjuk meg apróra vágott rozmaringgal.
  3. Tegyük a szárnyakat egy tepsibe,lehetőleg bevonatosba,és fólia alatt süssük 160 fokon puhára,majd levesszük a fóliát,és grillezzük 2 percig.
  4. Vágjuk félbe a szőlőket, a magokat távolítsuk el.
  5. Pucoljuk meg a hagymát, és szeleteljük fel.
  6. Keverjük össze a szőlőket, a hagymaszeleteket és szórjuk meg őket a barnacukorral,sózzuk,borsozzuk,fahéjjal bolondítsuk meg az ízét.
  7. Öntsünk a keverékre 1 evőkanál balzsamecetet és 1 evőkanál olívaolajat. 
  8. Serpenyőben pároljuk addig,amíg karamellizálódnak.Ez a fajta szőlő azért jó,mert nem esik össze,roppanós marad kicsit.
  9. Időközben készítsük el a krumplit,főzzük,majd törjük össze a vajjal,és sózzunk utána.
  10. A burgonya mellé kirakjuk a szárnytöveket,és a meleg párolt hagymás körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése