2016. január 26., kedd

Tejszínes laskagomba kakukkfűvel spatzle tésztával.





Hozzávalók:

50 dkg laskagomba
10 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszínkrém
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
1.5 dl fehérbor


Elkészítés

A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük.
A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk, és a szalonnához adjuk, megfonnyasztjuk.
Közben a megtisztított gombát felvágjuk.
A szalonnás hagymához adjuk, és zsírjára sütjük.
Felöntjük a 1,5 dl fehérborral, és fűszerezzük, majd puhára pároljuk.
Besűrítjük a tejszínkrémmel, megszórjuk vágott petrezselyemmel, majd rövid ideig forralunk rajta.