2016. május 30., hétfő

Kókuszos krémes.

Ennek a remek süteménynek nagyon kiadós a tésztája, ráadásul remek az íze is.Gyakran fogom készíteni a családomnak, mert mindenki nagyon elégedett volt,és a szomszédasszonyom is nagyon dicsérte,pedig annyira nem édesszájú. Az eredeti recepttől eltértem az ízesítésben , ezért egy kicsit én is tettem hozzá a saját ízlésemből.





 

 



Hozzávalók:

 Mogyi szögletes ostyalap (2 db)

A tésztához:

7 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék
5 ek liszt
1 tk sütőpor

A krémhez:

1 csomag fehércsoki ízű pudingpor Dr Oetker
1 ek kristálycukor a pudingba
3 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg Rama vajas íz, vagy vaj
5 dkg fehércsoki olajjal higítva gőz felett megolvasztva
A tetejére 10 dkg olvasztott csokoládé 75%-os

Elkészítése:

A sütő tepsijét ostyalappal fedjük be, amely alá szilikon lapot helyezünk.
A tojásfehérjét a cukorral egy robotgép segítségével kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet.
Egy habkártya segítségével összekeverjük, és a masszát az ostyára kenjük.
Közepes hőfokon 170 fok világosra sütjük. Légkeverékesben 15 perc.
Megfőzzük közben a pudingot,  1 ek cukorral, és kevés vaj hozzáadásával kikeverjük,kicsit lehűtjük.A puha vajat habosra keverjük a porcukorral,majd hozzáadagoljuk a pudingot,és a fehércsokoládét. Alaposan krémesre keverjük.A kisült tésztára kenjük.Olvasztott csokoládéval megspricceljük, illetve diszíthetjük kedvünk szerint.Behűtjük 1 órára,és szeleteljük fel hosszúkás szeletekre.Azonnal fogyasztható!Pár nap múlva kicsit puhább lesz az ostyaalj, ha még marad belőle.