2016. augusztus 4., csütörtök

Amerikai palacsinta ötfűszeres meggyraguval.


Az első amerikai palacsinta amit készítettem.Valahogy mindig viszolyogtam a vastag palacsintáktól,de ahogy elkészült és megkóstoltam,egyből eloszlatta kételyeimet.A sütőpornak sörnek köszönhetően,nagyon könnyű a tésztája.A meggyragu az én ötletem,tökéletesen passzol hozzá.





Hozzávalók:

30 dkg süteményliszt
5 dkg olvasztott vaj
3 db tojás
csipet só
fél csomag sütőpor
1 dl sör
3 dl tej
1 ek porcukor
1 tk vaníliaaroma
A meggyraguhoz:

30 dkg meggy kimagozva
5 ek barna nádcukor
1 citrom reszelt héja, és leve
5 fűszer: őrölve : fahéj,szegfűszeg,csillagánizs,kardamom mag,vanília
1 tk étkezési keményítő
1 ek víz



Elkészítés:
Sűrű homogén masszát készítünk a hozzávalókból.
30 percig a hűtőben pihentetjük.
Ezután 1 ek kanál olajat serpenyőben felforrósítunk,majd nem túl nagy méretű palacsintákat sütünk.
Amikor elkészülünk egymásra rakjuk,és kedvenc öntetünkkel kínáljuk.
Ebben az esetben meggyraguval.
A meggyraguhoz a hozzávalókból sűrű ragut főzünk 10 perc alatt, egy kisebb lábasban, majd kihűtve kínáljuk a palacsintákhoz.