2017. január 4., szerda

Krémsajtos gombaragu papardellével.

A pappardelle egy hosszú, kb.: 13 mm szélességű, tojásból, lisztből, sóból és egy kevés olajból készült tészta, melyet "fészek" formába göngyölítenek. Napjainkban friss és száraztészta formájában egyaránt kapható. 
A tészta közép - itáliai, pontosabban toszkán eredetű, melyből többféle ízletes fogást készítenek. Maga a pappardelle szó az olasz toszkán dialektusában használt pappare szóból származik, melynek jelentése örömmel enni, szinte már - már gyermekies módon.

A pappardelle tészta kitűnően házasítható a húsos, paradicsomos vagy gombás ragukkal.




Hozzávalók:


 30 dkg csiperkegomba
2
2 fej vöröshagyma
3





 20 dkg krémsajt (én mascarponét használtam)
4
kevés olaj, 1 szelet kápia paprika
5
só, frissen őrölt feketebors
6
frissen szedett oreganó
7
petrezselyemzöld
1 csomag Papardelle tészta
8
kakukkfű friss
9






Elkészítés módja:
A gombát tisztítás után feldaraboljuk. A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon lepirítjuk.Hozzáadjuk  a gombát  a fűszereket, a szeletelt paprikát, majd puhára pároljuk. Belekeverjük a krémsajtot,  és 2-3 percig forraljuk ki.. Külön kifőzzük a tésztát, majd tálaljuk a gombaraguval.Petrezselyemmel megszórjuk.