Hozzávalók:
- 5 tojás
- 3 ek liszt
- 2 ek étkezési keményítő
- 2 tk sütőpor
- 5 ek kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 ek amaretto likőr
Krém:
- 5 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 tasak tiramisu ízű pudingpor
- 15 dkg mascarpone krémsajt
- Tetejére:
- kakaópor
- csokireszelék
- Elkészítése:
A piskótát megsütöm a hozzávalókból: a tojásokat szétválasztom, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral kihabosítom, hozzáadom a likőrt, beleszitálom a sütőporos-keményítős lisztet, elkeverem, végül óvatosan beleforgatom a keményre vert habot. Barna csomagolópapírral bélelt tepsire (ami olyan széles, mint a sütő) öntöm, és 160-180 fokon készre sütöm. Még melegen lehúzom a papírt róla, és megfordítva feltekerjük a piskótát és úgy hagyjuk kihűlni. A sütödébe mindig csomagoló papírt használtunk, ez bevált dolog volt.
A tejből, cukorból sűrűre főzöm a pudingot, és ha kihűlt a sajtkrémet belekeverem. Megkenem vele a kihűlt roládot, visszatekerem, kívül is átkenem. Meghintem kakaóporral és csokireszelékkel. Behűtöm, és ferdén szelve kínálom.Zöld pisztácia darabokkal díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése