2017. szeptember 7., csütörtök

Dubrovnik

 A Ferences templom temploma, és a harangtorony.

ferences templom és kolostor egy nagy komplexum, amely a kisebb testvérek rendjéhez tartozik . Egy kolostorból, templomból, könyvtárból és gyógyszertárból áll. A Placa, Dubrovnik fő utca , Horvátország.


A legkorábbi kolostor a 13. században épült a falakon kívül. Egy új kolostor a falakon belül és közel a Bolyhos kapuhoz, 1317-ben épült, de építése évszázadokig tartott. A komplex részeit többször átépítették.
Az egyházat elpusztították az 1667-es földrengés . A veszteségek közül Pietro di Martino da Milano szobra volt . Az egyetlen elem marad a díszített portál, amely a Placa, Dubrovnik főutcájának elejére néz. A gótikus stílusban1498-ban alakult Leonard és Petar Petroviċ testvérek műhelye. A csaknem életnagyságú Pietà a központi íves ablak, díszített színpompás levelek, mellette a számok Szent Jeromos (kezében egy modell a földrengés előtti templom) és a Szent János. A lunettán tetején áll az Atya Teremtője. A templom belsejét barokk stílusban rekonstruáltákegyetlen hajóval. A márványi szószék túlélte az 1667-es földrengést. A feltámadt Krisztus négy csavart márványoszlop között álló főoltárt az 1713-ban Anconiából származó Celia szobrász hozta létre. Az öt mellékoltárt a velencei Giuseppe Sardi 1684 és 1696 között alakította ki A Szent Ferenc oltárán 1888-ban festették Celestin Medovic festőművész . Ivan Gundulić költője temetkezik ebben a templomban.
 A kolostor a kolostorból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése