2017. november 30., csütörtök

Karácsonyi gyümölcskenyér


A karácsonyi asztal méltó süteménye ez a gyümölcsös csokis kenyér. Nagy hagyománya van nálunk, soha nem maradhat el valamilyen más változatban.Minden alkalommal próbálok valami különleges ízben előállítani, mint ez itt. Próbáljátok ki ti is!




 

Hozzávalók

  • 16 dkg liszt
  • 7 dkg margarin
  • 7 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg aranymazsola
  • 5 dkg darált dió
  • 5 dkg aszalt sárgabarack
  • 5 dkg csokicseppek (sütésálló)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor

A bevonathoz

Díszítéshez

  • 2 db hullócsillag banános csoki

Elkészítés

Előkészítés

Az őzgerincformát kikenjük vajjal, és belisztezzük.
32 x 12-es méret.

A nehéz felverthez a hozzávalókat krémesre kikeverjük, szépen beletöltjük a formába, és kártyával elkenjük egyenletesre.200 fokra előmelegítjük a sütőt, és 160 fokon 35 percig kell sütni. Nem ajánlatos a sütőajtót nyitogatni, ha csak nem látunk be a sütőbe. Ha megsült gőz felett megolvasszuk a csokit, és bevonjuk vele a kenyeret, végül díszítjük. Hagyjuk hideg helyen dermedni.

Tárolás

Hideg helyen letakarva sokáig eláll!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése