2017. december 5., kedd

Mákos püspökkenyér hibiszkusszal

Tavalyról maradt nekem kandírozott hibiszkuszom. Eldöntöttem, hogy mákkal készítem el az újabb gyümölcskenyér változatomat. Annyira tetszik a színe, hogy fantasztikusan lehet díszíteni vele a desszerteket! De nem utolsó sorban finom az íze is.Sokan tán nem is tudják, hogy ehető virág. Itt a példa, és javaslom a kipróbálását. Minden olyan helyen megvásárolható, ahol kandírozott gyümölcsöket, és magvakat árulnak. A piacokon is fellelhető.








Hozzávalók:

25 dkg margarin
6 db tojás
15 dkg cukor
15 dkg süteményliszt
5 dkg őrölt mák
3 dkg fenyőmag
2-3 db aprított  kandírozott hibiszkusz
12 g sütőpor
1 csipet só
2 evőkanál citrusfélék apróra kockázott
6 g instant narancshéj
3 dkg mazsola
1 evőkanál vanília aroma

Elkészítése:

1. A puha margarint a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáját apránként hozzáadagoljuk a vanília aromával. Dolgozzunk robotgéppel, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

2.A tojásfehérjét külön kézi robotgéppel 1 evőkanál porcukorral, és csipet sóval ne túl keményre verjük fel.

3. A lisztbe keverjük a sütőport, az őrölt mákot, narancshéjat, fenyőmagot, citrusokat, és a megmosott mazsolát, meg a hibiszkuszt.

4. A tojásos habba keverjük a lisztes keverék felét, majd ha elkevertük, akkor a tojásfehérje habot, és ezt is egy spatulával keverjük össze. Végül a maradék lisztes keverék is kerüljön bele, óvatosan körkőrös mozdulatokkal, és az előre elkészített kikent formákba adagoljuk a masszát.

5. A formákba eligazítjuk, és előmelegített sütőbe téve 170 C-on 35 perc alatt tűpróbáig  sütjük.A csokoládét olvasszuk fel kevés olajjal, és ha kihűltek a kenyerek, vonjuk be vele.

6.  A tetejére hibiszkuszokat tegyünk díszítésnek, majd hideg helyen dermesztjük. Csodálatosan mutatós karácsonyi csemege, az íze fenséges!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése