2018. november 17., szombat

Tyúkhúsleves

Igazi, házi tyúkhúslevest főzni nem bonyolult, inkább időigényes dolog, hiszen kb. 2-3 óra alatt készül el. De fenséges íze és a család elismerő pillantása miatt megéri rászánni magunkat. Íme, a recept.






Hozzávalók:
1 közepes méretű konyhakész (bontott) tyúk
4 db sárgarépa
 2 db fehérrépa
 1 kisebb karalábé
 1 kis darabka zellergumó
 3-4 rózsa karfiol
 1 db zöldpaprika
 1 db paradicsom
 egy csokor petrezselyem
 1 fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 só
 6-7 szem egész fekete bors

1 darabka gyömbér tisztítva
1 evőkanál só 
3-4 liter víz
A megtisztított, megmosott és feldarabolt tyúkot 3-4 liter hideg vízben feltesszük főni.
Amikor a víz felforrt,leöntjük a zavaros levét, és hideg vízzel újra felöntjük.Ha újra felforr, hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket: a répákat hosszában, kettő- vagy négyfelé vágjuk, a paprikát hosszában kettévágjuk és a magházat eltávolítjuk. Beledobjuk a borsot, a gyömbért és sózzuk a levest. Ezután lassú tűzön, amelyen éppen csak gyöngyözik a leves, addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.Ezután leszűrjük a levest, és az aprólékot, és zöldségeket külön tálaljuk a leveshez.Cérnametéltet főzünk ki, és tálalhatjuk a levesbe téve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése