2019. december 5., csütörtök

Temesvári sertésszelet

Sokféleképpen készül, én most ezt a nagyon finom receptet hoztam, akinek tetszik készítse el. Nálunk ritkán készül, de akkor jó adagot sütök a húsból, hogy repetázni lehessen.





















Hozzávalók

4 fő
  1. 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  2. ízlés szerint só
  3. ízlés szerint bors
  4. 8-10 dkg liszt
  5. 3 ek étolaj
  6. 1 fej vöröshagyma
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 1 tk füstölt őrölt paprika
  9. 1 tk paprikakrém
  10. 1 db zöldpaprika
  11. 1 db paradicsom
  12. 30-40 dkg zöldbab (fagyasztott)
  13. 2 dl tejföl
  14. ízlés szerint petrezselyemzöld


Elkészítés

90 perc
  1. A húst szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe forgatjuk. Serpenyőben megforrósított olajon, vagy főzővajon mindkét oldalát 2-2 perc alatt pirosra sütjük, majd lefedve félretesszük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, 2 paradicsomot leforrázzunk, meghámozunk és gerezdekre vágunk.A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, fokhagymát, belenyomunk paprikakrémet, rászórjuk a pirospaprikát, rászeljük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és hozzáadjuk a zöldbabot. Kicsit összesütjük. Liszttel megszórjuk.
    Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ha kell, sózzuk, borsozzuk, majd 15 perc alatt puhára pároljuk.Tetejét petrezselyemmel és paradicsommal díszítjük, azonnal - forrón tálaljuk. Külön csészében tejfölt kínálhatunk hozzá. Galuskával vagy rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése