Ennek az ételnek pont az a lényege, hogy szaftos legyen a hús (nekem ehhez egy zsíros karaj állt rendelkezésemre). A gombát mélyhűtött állapotban vettem. A kovászos uborkát is készen vásároltam, mivel most télen csak így tudom megoldani.
- Hozzávalók
 
- 1.
 - 1 kg hosszú sertéskaraj
 - 2.
 - 3 ek zsiradék
 - 3.
 - 1 nagyobb vöröshagyma
 - 4.
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 5.
 - 1 tk fűszerpaprika
 - 6.
 - 1 kis darab kápia paprika
 - 7.
 - 3 db kovászos uborka
 - 8.
 - só
 - 9.
 - frissen őrölt bors
 - 10.
 - csipet őrölt fűszerkömény
 - 11.
 - csipet kakukkfű
 - 12.
 - 1 marék kockázott mirelit vargánya
 - 13.
 - 1 tk paprikakrém
 - 14.
 - 1 ek paradicsompüré
 - 15.
 - 1 ek szójaszósz
 
Elkészítés módja
1. Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk az olajon vagy zsiradékon, majd hozzáadjuk a kockára vágott húst. A fokhagymát préseljük bele. Jól keverjük össze, majd pirítsuk le.
2. Ezt követően szórjuk bele a paprikát, a paprikakrémet, a paradicsompürét, a köményt és a kakukkfüvet. Öntsük fel vízzel, majd ízesítsük szójaszósszal, egy kevés sóval és borssal.
3. Lefedve főzzük. Félidőben adjuk hozzá a felkockázott gombát, az apróra vágott kápia paprikát, majd mikor már puha a hús, az uborkát is.
4. Ezután pár percig főzzük, majd ha kellően sűrű, már tálalhatjuk is kedvenc tésztaköretünkkel.
5. Fogyasztás előtt az uborkát szeletekre vágva tegyük a tányérra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése