Aki szereti az omlós finom sütiket,és egyszerű recepteket,annak ajánlom sok szeretettel!20 db jön ki a tésztából,függ attól mekkora szaggatót használunk.Ha nagy adagot szeretnénk vegyük duplán.Igazi csemege karácsonyra.
Hozzávalók
- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sárgarépa (a sajtreszelőt használjuk hozzá)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk vanília aroma
- 1 narancs héja,vagy instant narancshéj 1 csomag
- vaníliás porcukor a szóráshoz
- Töltelék:
- 10 dkg magozott aszalt szilva
- 1 csipet reszelt tonkabab (opcionális)
- 10 dkg natúr marcipánmassza
- 1 ek barna nádcukor
Elkészítés
- 1. lépés
Össze aprítjuk egy (kutterban) az aszalt szilvát a marcipánnal és a cukorral,és a tonkababbal. Félretesszük. A tészta összetevőit összegyúrjuk egy robotgépben,és hűtőbe tesszük 1 órára.Ezután kinyújtjuk,és korongokat szaggatunk ki belőle.A kisebbik pogácsa szaggatót használtam.
- 2. lépés
Mindegyikre kis mogyoró nagyságú tölteléket rakunk,és megkenjük a szélét tojásfehérjével,majd félbehajtjuk,és villával lenyomkodjuk a szélét.200 fokra előmelegítjük a sütőt,majd szilikon lappal bélelt sütőlemezre helyezzük a patkókat,és mindegyiket átszúrjuk a közepén egy vékony kötőtűvel,hogy a gőz eltudjon távozni.
- 3. lépés
Aranysárgára sütjük,porcukorral meghintjük.Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése