Régi klasszikus recept alapján,kicsit módosítva,de nagyon puha,és finom sütemény vendégvárásra kiváló!Dekoratív,viszonylag könnyen elkészíthető.Az első az én verzióm,a második a klasszikus hozzávalók.Az enyém az első szerint készült.
A saját recept hozzávalói:
5 nagyobb tojás L-es
- 3 ek extra süteményliszt,vagy étkezési keményítő
 - 6 dkg puha vaj
 - 1 cs sütőpor
 - 2 ek sötét holland kakaópor
 - 5 ek cukor kb 10 dkg
 - 10 dkg tisztított őrölt mandula
 - 1 narancs héja reszelve,vagy instant
 - A tetejére:
 - 10 dkg étcsokoládé
 - 2 ek olaj
 - 1 ek mandula pálcika
 - A klasszikus hozzávalói:
 - 8 dkg étcsokoládé vízgőz felett olvasztva
 - 10 dkg porcukor
 - 10 dkg vaj
 - 5 tojás
 - 10 dkg őrölt mandula
 - 1 citrom reszelt héja
 - 2 tk sütőpor
 - 5 dkg piskótamorzsa
 - 10 dkg étcsokoládé
 - 2 ek olaj
 - 1 ek mandula pálcika
 
Elkészítése:
A cukrot a vajjal felverjük,majd a tojássárgájákat fokozatosan hozzákeverjük,és az olvasztott csokoládét.5 tojás fehérje amiből habot verünk 3 dkg porcukorral,összekeverjük a csokis részhez.Ezután a 10 dkg őrölt mandulát keverjük bele a masszába,végül 5 dkg piskóta morzsa,meg a fél csomag sütőpor.A formát kivajazzuk,és liszttel,vagy morzsával megszórjuk.A kikevert masszát belesimítjuk a formába egy spatulával.170 fokon 35 percig sütjük őzgerinc formában.
Ha megsült, kivesszük a formából,és hagyjuk kihűlni.Rácsra tesszük,vagy zsírpapírra.A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk,és ezzel öntjük a kakaós őzgerincet.Ecsettel elegyengetjük rajta.Ezután körbe kirakjuk a mandulaszálakkal.Hűtőbe tesszük dermedni 1 órára.Ezután szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése