2014. november 27., csütörtök

Olajbogyóssonkás-sajtos csirkemell rántva.


Hozzávalók:
  1. 2 db csirkemellfilé
  2. 10 dkg olajbogyós sonka
  3. 10 dkg trapistasajt
  4. A panírhoz,:
  5. 1 tojás
  6. 10 dkg liszt
  7. 10 dkg morzsa
  8. Sütéshez :5 dl olaj
  9. Köretnek:
  10. 40 dkg rizs
  11. 10 dkg zöldborsó
  12. 1 csokor petrezselyem
  13. só,bors3 ek olaj
  14. pritaminpaprika


Elkészítése:

A csirkemelleket akkora darabokra vágjuk,hogy folpackfólia között kiveregetjük szép nagy szeleteket kapjunk.Két nagy szelet legyen.Megsózzuk,borsozzuk,majd az olajbogyós sonkaszeletekkel betakarjuk. A sajtot hosszúkás rúdakra vágjuk,és a sonka közepére rakjuk.Szorosan feltekerjük a hússzeleteket,majd összetűzzük egy fogpiszkálóval,hogy ne essen széjjel.Tojásba,lisztbe,majd morzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép lassan átsütjük aranybarnára.Ha mindegyikkel elkészültünk,akkor még forrón kivesszük a fa fogpiszkálót,és ferde szeletekre vágjuk a töltött mellszeleteket.A rizsből borsóból,és petrezselyemből rizibizit készítünk köretnek.Diszítsük pritaminpaprikával,vagy uborkával,paradicsommal.stb.,





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése