2014. november 24., hétfő

Rahhátos kavart túrós.

Tanácsok, tippek
 A rahhát, egy gyümölcsízű porcukorba hempergetett zselé, amit Romániából hoztak nekem. Amúgy egy keleti csemege.
(Törökországban, Görögországban, Romániában, Horvátországban, Szerbiában, Belgiumban) lehet kapni.

 2013 karácsonyára készítettem el,és nagyon különleges és finom sütemény.Saját receptem,de nem vagyok azért nagyon elfogult vele,érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

35 dkg cukor
4 darab tojás
25 dkg margarin
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
45 dkg liszt
1 cs. Dr. Oetker Sütőpor
2 dl tej
Töltelék
50 dkg túró
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db citrom reszelt héja
3 db rahhát zöldszínű (apró kockára vágva)
Tetejére
porcukor (ízlés szerint)




Elkészítés
A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, és elsimítjuk egyenletesre, 25x35-ős méretű legyen. A tölteléket is összekeverjük, és a tésztára kanalazzuk. A másik felét is a tésztának, a túrótöltelékre simítjuk. 120 fokos sütőbe sütjük készre. Porcukorral megszórjuk.