2014. december 1., hétfő

Falafel.

story

Nagyon egészséges étel, de nem csak vegáknak. A receptet bátran ajánlom, mert azt olvastam, hogy konzervből nem lehet készíteni. Ez tévedés, mert lehet. Itt a bizonyíték. Igaz, hogy kötőanyag van benne, de pontosan ettől lesz jó. A Lidl-ben vásároltam a csicseriborsót, és tökéletes lett belőle a falatka fasírtgolyó.





Hozzávalók:
40 dkg csicseriborsó (üveges)
6 db újhagyma
2 szelet toast kenyér (héj nélkül)
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 kávéskanál kurkuma
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál só
1 csipet bors
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 ek petrezselyem (frissen vágott)
1 ek koriander (frissen vágott)
1 késhegynyi chili
3 ek zsemlemorzsa

Elkészítés módja.
Aprítógépben összedolgozzuk a leszűrt csicseriborsót a felaprított újhagymával, a kenyérbéllel.
Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a kurkumát, a fokhagymát, a római köményt és az evőkanál korianderlevelet és petrezselyemzöldet.
Teszünk bele sót és borsot. Ezt is összedolgozzuk a géppel. Ezután tálba szedjük, és morzsával is dolgozzuk el, hogy megfelelő állagú legyen a masszánk.
Kis golyót formázunk belőle nedves kézzel.
Forró olajban megsütjük néhány perc alatt, hogy mindkét oldalon jól átsüljön. Itatós papírra szedjük, hogy lecsöpögjön a felesleges zsiradék, majd salátát vagy mártogatóst, párolt rizst kínálunk mellé azon forrón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése