2014. december 1., hétfő

Parmezános húsos lepény.



Nigella Lawson receptjét készítettem el,egy olaszos húsos lepényt.Első látásra megtetszett ez az étel,mert egyszerű,gyors,és finom!Hétköznap is elkészíthetjük,hiszen annyira egyszerű az elkészítése,és ha odahaza minden megvan hozzá,mert nekem meg volt,akkor hajrá!


Hozzávalók 4 személy részére:

40 dkg darált marhahús
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
1 kávéskanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem (aprítva)
2 ek zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
2 közepes db paradicsom
10 dkg mozzarella (1 db szarvasi mozzarella lében)

Elkészítése:
A húshoz hozzáadjuk a két tojást, petrezselymet, a parmezánt, sót, őrölt borsot, morzsát. A fokhagymát zúzzuk össze, és keverjük azt is bele. Jól dolgozzuk össze az egészet.
Egy 23 cm-es keskeny szélű, kerek sütőformát vajazzunk ki, és szórjuk meg morzsával.
A húsmasszát jól nyomkodjuk bele a formába.
A paradicsomokat szeleteljük fel, és a mozzarellát is. Felváltva kirakjuk a húslepény tetejét.
170 fokos sütőbe téve, légkeverés alsó sütéssel 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése