2014. december 3., szerda

Karácsonyi fatörzs.

Sok ötletem van a karácsonyi előkészületekhez,hogy mit süssünk,és lepjük meg szeretteinket.Ez az egyik kedvenc tortám.Csokoládés marcipános fatörzstorta.

Hozzávalók
6 darab tojás
4 ek. liszt
6 ek kristálycukor
2 ek holland kakaópor
1 ek. víz

Krém
25 dkg kristálycukor
25 dkg vaj
10 dkg étcsokoládés tortabevonó
20 dkg marcipán burgonya (díszítésnek)
zöld pisztácia darabok

Elkészítés
A tojásokból és a hozzávalókból elkészítjük a piskótát, és melegen feltekerjük. 40 x 30-as legyen a tepsink, amit barna sütőpapírral béleltünk ki. A cukorból sűrű szirupot főzünk, olyan legyen, mint a sűrű méz, majd a puha vajjal és olvasztott csokival krémessé keverjük a robotgéppel. Megtöltjük a kihűlt lapot krémmel, majd a két végéből levágok srégen akkora szeletet, hogy az oldalára helyezzük. Kívül is bevonjuk a csokis krémmel, villával a fa ereket cifrázzunk, és a marcipánból kis gombákat formázunk. Az oldalára tesszük, a többit a tetején elosztjuk. Olvasztott csokival spricceljük, majd zöld pisztácia darabokkal szórjuk be. Jól behűtve tesszük az ünnepi asztalra.

Tanácsok, tippek
Ez a torta az ünnepi asztalról nem hiányozhat nálunk ez a tavalyi tortánk volt, minden évben másképpen készítem. A marcipán burgonyából úgy készítünk gombát, hogy benyomjuk a felénél a kis golyót, majd kilátszik a belseje, ami fehér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése