2014. december 4., csütörtök

Kokostar.

Úgy döntöttem,hogy megsütöm próbaképpen ezt a nagyon finom kókuszos csemegét,ami török eredetű.Külföldi blogban találtam rá,és nagyon megtetszett.Puha,és omlós,kókuszos,és csokis,ami csak jó lehet!Karácsonyra is érdemes megsütni.





Hozzávalók 8 db-hoz.

A tésztához:

14 dkg finomliszt

2 ek jóminőségű sötét kakaópor

8 dkg vaj

5 dkg porcukor

1 tojássárgája M-es

1 cs vaníliás cukor

1 csipet só

1 tk sütőpor
2 ek habtejszín.

1 bionarancs reszelt héja, vagy 1 cs instant citromhéj a Dr Oetkertől.(Kiváló minőség!)

A töltelékhez:

1 tojás fehérje,kb 4dkg

10 dkg kókuszreszelék

5 dkg kristálycukor.


A díszítéshez:

10 dkg étcsoki + 2 ek olaj.


Elkészítési módja:

A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojássárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissen tartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.Ez azomban el is maradhat.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10 darab, azonos méretű, kb 1 dkg gombócot formálunk.

A nyers tésztából kb 3,2 dkg gombócot készítünk, kilapítjuk és becsomagoljuk vele a kókuszos tölteléket.

Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180°C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból,vagy csöves zsákból ízlés szerint,spricceljük be vele a sütemények tetejét.

Készítése:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése