2014. december 4., csütörtök

Thai csirkeleves.

Hozzávalók
 5 deka kókuszzsír,
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma,apróra vágva,
 1 kisebb darabka gyömbér reszelve,
 1 kisebb darab friss chili aprítva,
 1 szál sárgarépa,karikázva
 10 dkg shitaki,vagy csiperke gomba szeletelve,
 8 dl csirkealaplé
 2 ek  halszósz,és szójaszósz,
1 darab lime citrom leve,só,frissen őrölt bors,
 friss korianderzöld kisebb csokorral.
 3 dl deci kókusztej.


Elkészítése
 A kókuszzsíron megfuttatjuk a zöldhagymát,fokhagymát, reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet. Tovább pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel, és ekkor adjuk hozzá a friss  gombát és a zöldséget, ízesítjük a citromfűvel, a chilivel, a halszósszal,szójaszósszal a lime levével, és sózzuk,borsozzuk. Hozzáadjuk az alaplevet, készre főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak, ekkor szórjuk bele a finomra vágott koriandert.
 A Nagyszüleimnél ha nyaraltam,finomabbnál finomabb ételek vártak.Mindenféle állatot tartottak,így semmiből nem volt hiányonyunk.A húslevesek sokasága,a finom sülthusik , lúd, kacsa,galamb,kakas, vadhús, és még a gyöngytyúk is mesterien került ki nagyanyám asztaláról.Csodás hónapokat,főleg a szünidőt töltöttem náluk.Hideg téli estéken,hazaérve jól esik,egy forró pikáns savanykás thai leves.Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése