2014. december 4., csütörtök

Vegyes vitaminsaláta fürjtojással.



Hozzávalók:

12 db fürjtojás,
1 db szívsaláta,
1 db kaliforniai paprika piros,
1 db kisebb kígyóuborka,
1 db vajretek,
3 db salottahagyma,
10 dkg angolszalonna,
1 db kápiapaprika,

Az öntethez:
1 dl olivaolaj,
1 ek dijoni mustár,
1 ek méz,
só,bors ízlés szerint,
1 tk pirosarany,
1 limecitrom leve.


Elkészítése:
A fürjtojásokat 10 percig főzzük forrástól számítva,majd hidegvízbe tesszük hűlni.Meghámozzuk őket,és félretesszük.A salátát megmossuk,leszárítjuk,levelekre szedjük.A szalonnát felkockázzuk,és serpenyőben pirosra sütjük.Idő közben ahogy a sós levet engedi ki magából,azt öntsük le,és úgy pirítsuk tovább.Ezután tegyük ezt is hűlni félre.A paprikákat felcsíkozzuk,csak a kápiából tegyünk néhány karikát félre a diszítésnek.Az uborkát mosás után szeletekre,majd csíkokra vágjuk,így a salottahagymát is,és a vajretket,vagy más néven sörretket is.Ha ezekkel elkészültünk,akkor az aprítóba tegyük az olivaolajat,sót,borsot,pirosaranyat,mézet,mustárt,és citromlevet,majd dolgozzuk össze jó krémesre 2 perc alatt elkészül.A salátát rendezzük el egy tálban,majd rakjuk bele a zöldségeket,és a szalonnát,majd a fürjtjásokat félbevágva.Két kanál segítségével óvatosan keverjük el az öntettel.Tegyük hűtőbe tálalásig.