2014. december 4., csütörtök

Kávés csokoládés kifli ( kahveli)

Egy külföldi blogban találtam ezt a kiflikét,és meg kell mondjam elsőre sikerült volna jobban is,ha a leírás értelmesebben lett volna fordítva.Kedves török lány, akitől való.Sikerült végül is kihoznom belőle a magyarosabb elkészítési módot .A sütési időt azonban rövidebbre kellett vennem,mert keményebb lett, és az úgy már élvezhetetlen.






Hozzávalók a kiflikhez:

10 dkg vaj,vagy margarin,

10 dkg porcukor,
1 ek kakaópor sötét jó minőségű,
15 dkg liszt,
1 tk sütőpor,
1 adag instant 3 az 1-ben kávépor
1 tk rumaroma,1 tk vanília aroma,

1 tk kardamommag,
1 ek tejszín.
10 dkg étcsoki,
2 ek olaj,
diszités tetszés szerinti lehet.
Én csokis kekszet használtam,de lehet kávészemeket is tenni a tetejére.

Elkészítése:


A lisztet,sütőport,cukrot, kávéport,kakaóport,és vajat,fűszert,és aromákat a dagasztógép táljába öntöm,és alacsony 2-es fokozaton összedolgozom,miközben a tejszínt hozzáöntöm.Ha túl lágy lenne,kevés lisztet tegyünk még hozzá.A sima tésztát hűtőbe tesszük 1 órára pihenni,majd  nagyobb diónagyságúra daraboljuk,és 
 kiflikre formázzuk.1800 fokos sütőbe 15 perc alatt készre sütjük.Hagyjuk kihűlni,majd gőz felett olvasztott csokoládéba mártjuk a végét,és tesszük csomagoló papírra ,hogy a hűtőbe tehessük dermedni tálcán. Díszítés dermesztés előtt.