2014. december 4., csütörtök

Galambbegysaláta csirkehússal és tojással

Saláta,már rég nem a főételek mellé jár.





Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé,
1 mk szárnyas fűszerkeverék,
3 ek olívaolaj,
4 tojás,
1 cs galambbegysaláta,
1 piros húsú paprika,
2 szál zöldhagyma,
4 dl natúr joghurt,vagy tejföl ( én az utóbbit használtam),jobban szeretjük.

Előkészítés:

A húst megmossuk,leszárítjuk,vékony csíkokra vágjuk,összeforgatjuk a fűszerkeverékkel,kicsit állni hagyjuk.Majd az olajat felforrósítjuk,a húst  puhára pirítjuk benne.Hűlni hagyjuk.

Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük,majd jól lehűtjük,meghámozzuk,cikkekre vágjuk.A salátát megmossuk ,leszárítjuk,vagy centrifugázzuk salátacentrifugában.A paprikát vékony szeletekre vágjuk,a hagymát finomra aprítjuk,szintén tisztítás után.A salátát nagy tálba szórjuk,majd rátesszük a tojásokat és a húscsíkokat.A joghurtot elkeverjük a hagymával,sózzuk,borsozzuk,és meglocsoljuk vele a salátát. Megszórjuk paprikával és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése