2014. december 31., szerda

Madártej szelet






Hozzávalók
A tésztához:

8 db tojásfehérje
8 ek. liszt
8 ek. kristálycukor
Krém
8 dl tej
8 darab tojássárgája
5 ek. étkezési keményítő
4 lap zselatin
15 dkg cukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
3 dl tejszín
1 db habfixáló
1 ek. porcukor
csokoládé reszelék

Elkészítés: 

A 8 tojásfehérjét a cukorral keményre felverem, majd a sütőporos lisztet lazán hozzávegyítem. Sütőtepsibe papírt helyezek, és arra öntöm a masszát. Elsimítom, és előmelegített sütőbe megsütöm. A tejet felforralom a vaníliás cukorral, közben a tojássárgákat a cukorral habosra jól kikeverem géppel, és a lisztet is belekeverem, majd a forró tejhez lassan kevergetve adagolom. Sűrűre főzöm, majd hagyom hűlni. A zselatint hideg vízbe teszem rövid időre, majd kinyomkodom a vizet belőle, és a krémhez. A margarint a cukorral habosra keverem, és azt is a kihűlt krémhez keverem. 
A tésztára kenem a krémet, és hűtőbe teszem. Közben a tejszínt felverem a cukorral a habfixet is hozzáteszem, majd a teljesen lehűlt krém tetejére simítom, és csoki reszelékkel beszórom. Kockára vágva kínálom.