2014. december 31., szerda

Mákos muffin barack töltelékkel.




Hozzávalók
15 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg darált mák
15 dkg margarin
2 db tojás
1,5 dl langyos tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 citrom reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
15-20 dkg baracklekvár
A díszítéshez
fehércsoki
bordó marcipán
12 db kandis cseresznye



Előkészítés
A mikulásmintás kapszlikat a formákba rakom.
Elkészítés
A dagasztógép táljába teszem a lisztet, sütőport, vajat, tojást, cukrot, mákot, stb, és jól kikeverem krémes állagúra. Utána egy kanál segítségével félig megtöltöm a formákat, és 1 kk. baracklekvárt rakok a közepébe, majd a maradék tésztát elosztom rajtuk. Forró sütőben 180 fokon készre sütöm, azután ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt citromreszelőn reszelem le. Kanállal elosztom a csokira a reszelt bordó színű marcipánt. Fehércsokival bevonom a kandis cseresznyét, és középre helyezem. Jöhet a Mikulás, és persze a gyerekek.
Tálalás
12 db
Tárolás
Nem érdemes, mert hamar elfogy.