2015. január 1., csütörtök

Mascarpónés máktorta.



Hozzávalók:


15 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg liszt
25 dkg darált mák
6 darab tojás
1/2 tasak sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 ek. tejföl
csipet só
Krém
25 dkg mascarpone krémsajt
5 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
3 ek. tejföl 20 %-os
1 dl tejszínhab fixálóval
Szóráshoz
porcukor




Előkészítés:


24 cm-es kapcsos tortaforma, amit kenjünk ki vajjal, és jól lisztezzünk be.
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is. Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába. Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk. Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.


Tálalás:


Cikkekbe vágjuk, akár a tortát.


Ennek a tortának nagyon különleges íze van,ha megkóstolod biztosan nem tudod abbahagyni.A mascarpónétól lessz olyan finom krémesen  lágy.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése